Booster kids

For femte gang arrangerer Boosterkonferansen, i samarbeid med Lær Kidsa Koding og Bergen Offentlige Bibliotek, utviklerkonferanse for barn. Konferansen avholdes på Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen 2. April 2023. Det blir kurs for ulike aldersgrupper og et sterkt faglig innhold, akkurat slik en god konferanse skal være! OBS: Foreldre trenger ikke å booke biletter til seg selv!

Program

11.00-12.00 - Registrering

12.00-13.30 - Workshops, del 1

13.30-14.15 - Lunsj

14.15-16.15 - Workshops, del 2

16.15 - Slutt

Merk: Programmet kan endres fortløpende

Design Drømmeappen!

Karoline, Kamilla og Kim

Design drømmeappen! Har du noen gang lurt på hva som skjer før apper som BeReal og TikTok blir kodet? I denne workshopen tar vi en idé helt fra idémyldring til den er klar for utvikling. Du får bli med å teste appen på de andre i gruppen og lage design. I tillegg ser vi på hvordan dette kan tas videre til koding. Du trenger ingen forkunnskaper for å være med. Ta med egen laptop og mobil.

Målgruppe: 13+ år Plasser: 25

Rom: Bugaarden

Du må ha din egen PC og mobil med

Meld på Design Drømmeappen! her

Lego Boost

GDG Bergen

Vi skal lære om roboter og koding med Lego Boost. Lego Boost er en interaktiv plattform for å lære koding ved hjelp av legoroboter. Vi skal leke, bygge og kode legoroboter. Opplegget passer veldig bra for de som ikke har programmert så mye før, men som har lyst til å lære. Vi stiller med Lego Boost kits, men husk å ta med en tablet eller telefon for å kunne delta i programmeringen.
Opplegget vil være basert på samarbeid da vi ikke har nok Lego Boost kits til alle.

Målgruppe: 7-10 år Plasser: 30

Rom: Dræggen 8

Meld på Lego Boost her

micro:bit

Bjørn og Eivind Hamre

Micro:bit er en mikrokontroller som er laget for å lære barn programmering. Vi skal programmere den med kode-blokker, akkurat som Scratch. I workshopen vil du lære litt om micro:biten og hvordan du overfører programmer til den. Gjennom forskjellige oppgaver vil du lage dine egne programmer til den som du kan kjøre på en micro:bit. Du må ha med din egen PC, men micro:bit får du låne når du kommer.

Målgruppe: 10+ år Plasser: 30

Rom: Dræggen 3

Du må ha din egen PC med

Meld på micro:bit her

Scratch

Kristian Botnen

Scratch er er verktøy der vi lager programmer på en måte som kan minne om Lego. Vi plukker de programbrikkene vi vil bruke, og setter de sammen slik at programmet vårt gjør det vi har lyst til. Scratch fungerer i nettleseren, og er spesielt utviklet for barn mellom 8 og 16 år. Det finnes mange forskjellige programbrikker i verktøykassen, og vi kan gjøre mye gøy ved å sette sammen brikkene på forskjellige måter.

Målgruppe: 9+ år Plasser: 25

Rom: Dræggen 7

NB! Alle deltagere må ha med sin egen PC! og tilhørende lader.

Meld på Scratch her

super:bit

Johnarthan Amalathas og Henrik Olsen Eide

Bli med og lek med super:bit! Super:bit er bygget med micro:bit og ekstra deler, så på denne workshopen skal dere lage selvkjørende biler. Dere skal få lære hvordan dere programmerer den og teste den på baner som dere tegner helt selv!

Målgruppe: 11+ år Plasser: 20

Rom: Dræggen 4

Meld på super:bit her

Utforsk datamskinen!

Siv Hollup og Kjersti Sveen

Bli med inn i datamaskinen og utforsk hvordan datamaskiner virker gjennom ulike aktiviteter. Jobb sammen med andre om å programmere en robot. Vær roboten og utfør programmet, eller lag oppgaver på tegnestasjonen. Vi har satt sammen aktiviteter som kan passe både for de yngste og de litt eldre. Trenger du å kunne skrive for å kunne kode? Selvsagt ikke! De aller minste (4-5 år) bør ha med seg en voksen og er med så lenge det er morsomt.

Målgruppe: 5-9+ år Plasser: 35

Rom: Kongesalen

Meld på Utforsk datamskinen! her

Ta gjerne kontakt med oss på kids@boosterconf.no om du har noen spørsmål om Booster Kids!